„Morzsoló” - A kukorica - Hajdú-Bihar megye területén

Programcsomag értéke: 1000 Ft

Időtartam: 45 perc

Tantárgyi besorolás: biológia, néprajz, népművészet

Korcsoport: ált. isk. alsó tagozat

Megvalósítás módja: Bőrőndmúzeum

Múzeum: BKK Bihari Múzeum

A kukorica napjainkig az egyik legfontosabb növény, amelyet az emberiség termel és használ. Ez az alapvető, sokrétűen feldolgozható, hasznosítható növény számos megfigyelésre ad lehetőséget. Az emberek nagy többsége már nem termel közvetlenül élelmiszert, ezért fontos, hogy a gyerekek megismerkedjenek azokkal az alapvető, évszázadok óta vetett és betakarított terményekkel, amelyek formálták a mindennapokat. A foglalkozáson részt vevők megismerkedhetnek a kukorica felépítésével, a hagyományos feldolgozási és felhasználási módszerekkel, a növény elnevezéseivel és természetesen azokkal a népi ételekkel, amelyek nap mint nap az asztalra kerültek. A foglalkozás kézműves részében pedig kipróbálható a kukoricamorzsolás, csutkavár építés és a csutkababa készítés.

Időpontok:

  • Egyeztetés alapján (Maximális létszám: 25 fő) Jelentkezés